Etykiety owijkowe



Etykieta owijkowa służy do estetycznego oznaczania produktów w butelkach, są idealnie dopasowane do kształtu opakowania, a wizualnie przypominają rękawy. Ich cechą charakterystyczną jest sklejenie jedynie w miejscu łączenia brzegów. Wykonujemy je najczęściej z folii lub papieru, aby były znacznie trwalsze, laminujemy je lub pokrywamy inną powłoką. Dzięki temu nie tylko stają się wytrzymalsze i trudne do rozerwania, ale i zyskują przyciągające wzrok wykończenie. Nasze banderole mogą posiadać powierzchnię matową, błyszczącą bądź zostać uszlachetnione na przykład techniką cold stampingu. Takie etykiety znajdują zastosowanie m.in. w branży spożywczej, alkoholowej i chemicznej. Ze względu na możliwość dostosowania ich kształtu stanowią ciekawe oznaczenie towaru. Informacje można rozmieścić również po wewnętrznej stronie owijek, ponieważ nie jest ona pokryta klejem. Z tego względu jest to zatem rozwiązanie atrakcyjne cenowo.